Tao Life

Taolife
Contact person: 
Elisabeta Ghelber
Languages spoken on the farm: 
Romana, Italiana, Engleza, Franceza.
Description of the area: 
Inca nu am inceput activitatea deoarece suntem inca in faza de reconstructie, reparatii si imbunatatire la casa, garduri. Avem mai multe bucati de pamant care pot fi folosite ca faneata si ca gradina de zarzavaturi. Una dintre multele sarcini pe care le avem de indeplinit este sa re-cultivam aceasta gradina urmand principii ale permaculturii si a gradinaritului organic, recoltarea fructelor din gardina proprie si a celor de padure, a plantelor medicinale cultivarea de legume, etc
What do you grow on the farm: 
Lemn, fan, livada ( nuci, pruni, ciresi, meri ) si o gradina cu varietati de cartofi, ceapa, usturoi, salata, broccoli, dovlecei, varza (alba, rosie, de vara, iarna), sfecla, rosii, fasole, morcovi si altele.
Farm size: 
Avem 1,5 hectare de pamant: curtea, gradina, livada, intr-un satuc calm la poalele muntilor Capatanii. Suntem aici din 2012, renovam casa veche taraneasca si fanarul intr-un mic centru holistic care sunt aproape gata. In timpul verii vom ține cursuri și workshop-uri.Voluntarii noștri ne pot ajuta ca centrul nostru să funcționeze bine pe măsură ce cursurile au loc, și în același timp să aibă oportunitatea de a învăța din cursurile și workshop-urile prezentate.
Months when they accept voulteers: 
Aprilie -Octombrie.
Volunteer activities: 
Munca in gradina si in livada, plivit. Cules si ajutor in design si constructie. Impartirea sarcinilor din gospodarie, cum ar fi gatitul. Ne dorim sa cerem ajutor si sa apelam la voluntari in serii de cate doua saptamani pentru diferite activitati, specifice fiecarei perioade a anului.In fiecare saptamana oferim tururi ale zonei in diferite directii pentru vizitarea atractiilor locale,manastiri, pesteri,locuri istorice etc. In fiecare seara putem sta impreuna in jurul unui foc sunand impreuna Gonguri planetare, bolurile tibetane, tamburul, toba samanica, shrutibox si alte instrumente naturale astfel ca dupa o zi de munca ne vom regenera corpul fizic cat si cel energetic. Voluntarii indemanatici sunt invitati sa lucreze cu lut, lemn si alte materiale ecologice. Cei care au cunostinte de gradinarit isi vor gasi de asemenea locul la noi. Avem experienta in a gasi tot felul de activitati interesante pentru diversi oameni. Avem de pregatit hrana pentru toti ce prezenti in centru la cursuri sau workshopuri , de copt paine, de adunat si conservat fructe, de construit garduri, mici incaperi pentru lemne si chiar pentru dormit in timp de vara, adunatul fanului, aprovizionarea cu lemne pentru foc, diverse reparatii si chiar construirea unor case ecologice din cob, chirpici, piatra,etc., de explorat imprejurimile...ne asteptam ca voluntarii care vin sa ne fie de ajutor.
Accommodation: 
Constructie compusa din 5 camere cu baie separata (daca nu sunt ocupate cu participantii de la workshopuri), corturi, camera de vara cu paturi de dormit ,dus. Prezenta in zona noastra poate fi o experienta complexa. Zona in care ne aflam e excelenta pentru drumetii, ture cu bicicleta, etc. Cantam la chitara si la instrumente de percutie, ne place sa dansam si sa desenam. Vorbim si practicam diferite abordari de comunicare pasnica/nonviolenta, transformarea conflictelor si procese de grup, meditatie si terapie.
Diet: 
Mancam foarte rar carne, peste, cu produse locale si proprii ,dar ne adaptam la cerintele si sugestiile voastre.
A few words about the family: 
Traineri holistici iubitori de oameni si plini de respect si recunostinta si de tot ce inseamna creatie divina.
Pets: 
6 catei din care unul sta in casa si 5 prin curte.