In Goats we trust

In Goats we trust
Contact person: 
Delia Fătu
Languages spoken on the farm: 
Germană, română, engleză
Description of the area: 
Zonă deluroasă.
What do you grow on the farm: 
Legume - puţin, păsări ; animale - mai mult, capre, pomi fructiferi, viţă-de-vie, holde de: grâu, porumb, cartofi.
Farm size: 
Un hectar şi jumătate, aproximativ.
Months when they accept voulteers: 
din aprilie, mai sau iunie, (după caz), pînă prin septembrie-octombrie.
Volunteer activities: 
Muncă exclusiv la câmp, viţă - de - vie, lan de grâu, porumb, cartofi, fân, munci care includ toate etapele pînă la depozitarea lor, inclusiv transportul gunoiului de îngrăşământ pe câmp (fază anterioară aratului), culesul fructelor (eventual măcinat şi pregătit pentru fiert), grădinărit, curăţarea coteţelor/grajdurilor animalelor, muls (eventual asta nu, deoarece urmăresc achiziţionarea unui aparat de muls), săpat grădină, şi, eventual, mici reparaţii ce intervin pe parcurs...
Accommodation: 
casă de vacanţă (două).
Diet: 
Nu există mîncare de regim, decât la cerere; se poate consuma orice.
A few words about the family: 
Suntem două persoane, una sănătoasă (eu) şi una pensionară de boală (soţul)... sîntem tineri (sub 50 de ani), fără copii, din păcate, dar cu un volum imens de muncă. Soţul, cetăţean străin, s-a retras în România unde am încropit (să zic aşa) o mică fermă, la început, cu timpul, însă, am dezvoltat-o un pic, iar acum mi-am dat seama, din prea multă plăcere pentru munca pe care-o prestez, că nu pot face faţă singură tuturor cerinţelor, mai ales că în unele cazuri e nevoie de o forţă mai mare, pe care eu, ca femeie, nu pot s-o asigur (cărat de lemne, etc.)
Pets: 
câini, pisici.
Other comments: 

nu este nevoie de ajutor la muncă zilnic; deci se poate "odihni" între timp sau citi o carte. Puteti vizita si imprejurimile:

  • Biserica de lemn "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Plopiş, comuna Şişeşti (jud. Maramureş), sec. XVIII (monument istoric, UNESCO)
  • Biserica de lemn din Şurdeşti, dedicată Sfinţilor Arhangheli (sec. XVIII, monument UNESCO), înălţimea turnului peste intrare: 54 m.
  • "Cimitirul vesel" din Săpânţa
  • Parcul naţional Munţii Rodnei
  • Rezervaţia naturală "Creasta Cocoşului"
  • Muzeul de Mineralogie - Baia Mare, etc.