Sfintei Miercuri

Casa Sfintei Miercuri
Contact person: 
Silviu Man
Languages spoken on the farm: 
Română (nativ), engleză (foarte bine), germană (mediu).
Description of the area: 
Casa noastră se află în Subcarpaţii Getici, pe valea râului Vâlsan, în rezervaţia naturală "Valea Vâlsanului". Valea e înconjurată de dealuri împădurite - foioase, pe alocuri conifere.
What do you grow on the farm: 
Nu creştem animale încă. Avem grădină de legume, pomi, arbuşti, flori. Livadă tânără, livadă pe rod şi câteva livezi ieşite din rod.
Farm size: 
În jurul casei, cca. 0.5 ha - grădină, livadă, păşune. Deţinem diverse parcele cu suprafeţe mici în zonă - păduri, fâneţe, livezi.
Months when they accept voulteers: 
Tot timpul anului, în principiu.
Volunteer activities: 
În funcţie de necesităţile sezonului şi după puterile fiecăruia - cosit manual, strâns iarba (sau lăsat pe loc :), grădinărit. Lucrări de tâmplărie, mici sau de dificultate medie. Ajutor la pregătirea mesei. Pregătirea împreună a lichiorurilor, compoturilor, dulceţurilor şi siropurilor de casă. Spart si stivuit lemne de foc. Lucrări de întreţinere a lemnului - vopsit, lăcuit, şlefuit etc.
Accommodation: 
Voluntarii vor locui în casă cu noi, într-o cameră separată, având tot confortul de care ne bucurăm şi noi. Apă caldă încălzită la panoul solar la discreţie. Baie în casă şi, în curând, şi afară. Toaletă cu fosă ecologică. Wifi. Pentru cei care doresc să stea la cort în timpul sezonului cald, livada le va sta la dispoziţie.
Diet: 
Suntem omnivori, dar şi vegetarienii se vor simţi comfortabil la noi.
A few words about the family: 
Suntem Silviu şi Cristina şi cei doi copii ai noştri, de 4 ani, respectiv 1 an (2019). Silviu a copilărit aici. După 10 ani de experienţă bucureşteană, ne-am întors la origini şi am renovat casa de 90 de ani, din paiantă, a străbunicilor, încercând să păstrăm cât mai mult din autenticul spaţiului. Silviu este artist nonverbal independent, licenţiat în Drept şi masterat în Antropologie. Cristina este absolventă de studii economice la ASE.
Pets: 
Doi motani şi un ciobănesc carpatin.