Acasa la Gugu

Acasa la Gugu
Contact person: 
Sabin Muresan
Languages spoken on the farm: 
Romana, Engleza, Franceza, Spaniola fluent; putina Germana si Maghiara
Description of the area: 
Zona de deal, platou carstic, 630 m altitudine. Acasa, la Gugu, e locul in care experimentam constructii ecologice si permacultura. In 2011 am inceput gradina de permacultura si in 2013 am inceput sa construim casuta de cob. Proiectul nostru ne ajuta sa ne reconectam cu natura, sa re-invatam sa construim cu materiale naturale si sa ne bucuram armonios de roadele pamantului. E un loc de vindecare in care fiecare zi aduce lectii si bucurii noi. Deocamdata, pana la terminarea casuteti de cob (vara 2014) este un proiect sezonier (mai - octombrie).
What do you grow on the farm: 
Cultivam legume si fructe potrivit principiilor de permacultura si forest gardening. Nu crestem animale (inca).
Farm size: 
3 hectare, pasune / faneata si palcuri de padure (mesteacan, stejar, salcam, salcie, plop) si pomi fructiferi (nuci, pruni, meri).
Months when they accept voulteers: 
Mai - Octombrie.
Volunteer activities: 
Voluntarii pot ajuta la: dezvoltarea gradinii de permacultura, construire de straturi ridicate si hugelkultur, plantari de copaci, lucrari de rarire si curatare de palcuri de padure, design de forest gardening si permacultura, mulcire si compost, construire de solar / sera; constructii de cob, baloti de paie, saci de pamant cu acoperisuri inierbate si casute / platforme in copaci; sobe - racheta si alte cuptoare experimentale.
Accommodation: 
La cort. Facilitati: dus cu incalzire solara, WC uscat cu rumegus / compost. Obligatoriu: notiuni de baza de relaxare si folosirea hamacului (oferim gratuit cursuri rapide pentru mai multe tipuri de hamac).
Diet: 
Hrana noastra e preponderent vegetariana, inclusiv cruda/raw, incluzand retete de pe patru continente.
A few words about the family: 
Avem o fetita de aproape 2 ani si inca un bebe pe drum. Suntem mereu sprijiniti/vizitati de prieteni si in vara 2013 avem o prezenta constanta de patru adulti si un copil pe terenul nostru.
Pets: 
Nu. Animalele de companie sunt binevenite daca se vor intelege cu fauna locala.
Other comments: 

Toate lactatele, ouale si branzeturile sunt din sat. Apa de baut e de izvor. Consumam multe fructe de sezon de pe teren si din jurul nostru. Nu incurajam consumul de carne, alcool, drogurile si fumatul. Putem accepta persoane cu regim omnivor in cazul in care carnea e consumata moderat si acestea isi gatesc singure.

Suntem frecent vizitati de caprioare, iepuri, mistreti, reptile, fazani si alte pasari din padurile din jur. Vizitam frecvent animalele de curte ale vecinilor. 

Prezenta la Gugu poate fi o experienta complexa. Zona in care ne aflam e excelenta pentru drumetii, ture cu bicicleta, escalada / alpinism si speologie. Le practicam cu placere in timpul liber sau oricand avem chef. Cantam la chitara si la instrumente de percutie, ne place sa dansam si sa desenam. Vorbim si practicam diferite abordari de comunicare pasnica/nonviolenta, transformarea conflictelor si procese de grup si construirea comunitatilor, meditatie si terapie (detalii la www.coflicte.wordpress.com). Ne jucam cu prietenii si vizitatorii. De multe ori lucrul la gradina, livada si la casuta de cob trece neobservat pe langa bucuria de a fi impreuna si de a ne conecta unii cu ceilalti pe multe niveluri.