Vidra

Ferma Vidra
Contact person: 
Iulia Lung
Languages spoken on the farm: 
Engleza, Spaniola, Franceza.
Description of the area: 
Muntii Apuseni, dealuri inalte, paduri si pasuni, sate rasfirate. Zona in care locuim este de o frumusete coplesitoare, privelistea este cu adevarat rara. Ne straduim sa traim in armonie cu natura, folosind materiale de constructie naturale, cosmetice si detergenti bio, hrana organica... Primim foarte des prieteni si voluntari si impreuna ne bucuram de frumusetea locurilor, facem drumetii, experimentam, invatam impreuna. Toti cei care ne viziteaza sunt oameni care apreciaza un mod de viata ecologic.
What do you grow on the farm: 
Cultivam dupa principiile permaculturii legume si verdeturi. Avem si o livada de pomi fructiferi. Nu crestem animale.
Farm size: 
Ferma se intinde pe 2 hectare. Livada cu pomi batrani cuprinde aproximativ 1ha. Gradina de legume este mult mai mica, dar in crestere. Restul este padure si faneata.
Months when they accept voulteers: 
Putem primi oaspeti in tot timpul anului.
Volunteer activities: 
Munca la ferma depinde se sezon, evident. In mare, activitatile sunt: plantat resaduri in gradina si apoi intretinerea straturilor ( udat, putin plivit...), plantat noi pomi fructiferi si, eventual, altoit, curatirea si ingrijirea pomilor fructiferi, cules fructe din livada si fructe de padure, ciuperci din padure, taiat lemne, cosit, preparat produse eco din legumele si fructele proprii, preparat cosmetice si remedii naturale, cules plante medicinale, reparatii la garduri si mici constructii cu materiale naturale.
Accommodation: 
Putem oferi 4 locuri in casa, avem si o platforma de lemn intr-un nuc mare, in fata curtii si, desigur, loc nelimitat in livada cu cortul.
Diet: 
Suntem vegetarieni, mari admiratori ai dietei raw. Mancam si produse lactate si oua, din cand in cand, iar carne foarte rar.
A few words about the family: 
Avem un baiat de 12 ani si suntem cu totii preocupati de ecologie. Ne-am mutat la tara anul trecut si multe lucruri le invatam si noi insine abia acum.
Pets: 
Avem un catel si o pisica, foarte multe veverite in livada, arici si, din cand in cand iepuri si caprioare.
Other comments: