Amurtel

AMURTEL Poieni Farm
Persoana de contact: 
Didi A. Mainjiira
Limbi vorbite la ferma: 
Engleză, Română.
Descrierea zonei: 
Ferma Poieni se afla intr-o zona superba, la poalele Carpatilor de Curbura, in partea sud-estica a centrului Romaniei, de-a lungul raului Buzau, ferma este in apropierea oraselului Patarlagele ( la o distanta de aproximativ 15 minute de mers cu masina) si la o distanta de 45 de km de Valenii de Munte. Este o zona unde se cultiva, in mod traditional, fructe; tocmai de aceea dealurile de aici se mandresc cu o multime de livezi de pruni. Si tot aceste dealuri stramosesti te asteapta sa le descoperi farmecul si sa pornesti in drumetii, in mijlocul naturii. Pentru pasionatii de inot, raul Buzau se va dovedi un prieten de nadejde. Gradina BIO AMURTEL se afla in spatele unei case taranesti cu pridvor, construita in 1939, iar accesul se face foarte usor atat cu masina personala, cat si cu autocarele, mergand pe drumul national DN10 sau cu trenul pana in gara Patarlege.
Ce se cultiva la ferma: 
In aceasta ferma sau Gradina sociala se cultiva legume si fructe pe tot parcursul anului. In 2011 "Didi" Denise Deshaies a avut ideea crearii unei gradini care sa produca legume si fructe bio, sanatoase si proaspete, pentru copiii din gradinita, centrul de zi si centrul de plasament ale Familiei AMURTEL. Din 2012 Gradina produce legume si pentru un numar de abonati din Bucuresti si din alte orase. Cosurile se livreaza saptamanal si contin legume care variaza in functie de sezon. Suntem interesati in mod special de voluntari cu experienta in permacultura sau in metode specifice fermelor bio.
Dimensiunea fermei: 
1.9 hectare
Luni in care se accepta voluntari: 
mai, iunie, iulie, august, octombrie, noiembrie
Activitatile voluntarului: 
Gradinarit organic cu tot ceea ce presupune; mai exact: plantare, plivire, recoltare, dar si ajutor oferit la pregatirea si livrarea cosurilor saptamanale. De asemenea, prepararea mancarurilor si menajul ulterior se vor realiza impreuna cu ceilalti voluntari si cu echipa AMURTEL. Aveti sansa de a interactiona cu copiii ce fac parte din Familia AMURTEL; ii puteti implica pe micuti in activitati de gradinarit!
Cazare: 
Casa unde veti fi cazati este o fosta locuinta de vacanta pentru copiii Familiei AMURTEL, asa ca este amenajata in stil tabara, cu paturi stil-cuseta. Exista dormitoare, toalete si dusuri separate pentru femei si barbati; avem de asemenea si masina de spalat rufe, iar incalzirea provine de la sobe de ceramica. In casa principala exista o bucatarie, camera lui Didi, un dormitor pentru 6 persoane si o veranda acoperita. Mai avem si o casuta ceva mai micuta, unde putem caza 2 voluntari. Chiar daca avem loc pentru 8 voluntari, de obicei acceptam doar 3 voluntari simultan, pentru ca restul spatiului sa poata fi folosit pentru alti oaspeti sositi de departe, pentru diferite workshop-uri sau pentru a-i gazdui pe unii dintre copiii Familiei AMURTEL, care au nevoie de timp de acomodare.
Dieta: 
In toate proiectele AMURTEL servim meniuri lacto-vegetariene si ii rugam pe voluntarii nostri sa prepare mancare vegetariana cu vesela din micuta noastra bucatarie.
Cateva cuvinte despre familie: 
Familia AMURTEL este un proiect gratie caruia un grup de 12 copii si tineri, care fac parte din programul de asistenta sociala, au sansa sa se dezvolte in mijlocul unor persoane care ii apreciaza, ii educa si au grija de ei cu mult respect si dragoste. Multi dintre angajatii nostri fac parte din acest proiect inca de la debut, adica din anul 1995, iar acest aspect confera stabilitate si siguranta pentru copilasi. In completare AMURTEL a creat si un program pentru tinerii care trebuie sa se integreze in societate, prin care le ofera acestora o tranzitie cat mai usoara catre viata de adult. AMURTEL se mandreste si cu un proiect de tip after-school pentru un numar de 30 de copii din satul Panatau, carora le ofera atat hrana, cat si consiliere educationala. Aceste proiecte se desfasoara la o distanta de 30 de minute de Ferma Bio, in satul Panatau, iar voluntarii sunt incurajati sa-i cunoasca si sa interactioneze cu acesti micuti extraordinari, care sunt niste invingatori, chiar daca au avut, anterior, niste conditii de trai foarte grele.
Animale de companie: 
Avem un mic catel “Himalaya", care este extrem de jucaus si prietenos.
Alte mentiuni: 

Le rugam pe doamnele si domnisoarele care vor sa ni se alature, ca voluntare, sa poarte tinute adecvate, cat mai comode si practice. Nu exista internet wireless.