Bhudeva

Bhudeva
Persoana de contact: 
Iulia Sara
Limbi vorbite la ferma: 
Engleza (principala), Romana, Olandeza, Portugheza, Ebraica
Descrierea zonei: 
intre dealuri, verde imprejur, inafara satului, liniste :)
Ce se cultiva la ferma: 
Cultivam respectul pentru Mana Natura :) si respectul unuia pentru celalalt... Avem doar o gradina mica, experimentam perennial gardening si pentru viitor visam la forest gardening.
Dimensiunea fermei: 
Bhudeva se intinde pe 9 ha.
Luni in care se accepta voluntari: 
Doar pe perioada anutate in prealabil, pentru anumite proiecte punctuale.
Activitatile voluntarului: 
In acest moment construim o pivnita din saci de pamant. Am dezvoltat acest proiect incepand cu primavara devreme. Dupa o perioada lunga de pregatiri am facut pasi catre faza de constructie. Dupa experimentari si o curba de invatare serioasa simtim ca am ajuns intr-un punct al procesului pe care putem sa il impartasim cu altii. Pentru urmatoarele saptamani intram in procesul continuu de constructie care implica ridicarea peretilor si pregatirea constructiei pentru ingropare (da, va fi ingropata pivnita). E vorba de munca fizica si am putea beneficia de alte brate care sa ne ajute la asta. Activitatea devine acum mai clara si destul de organizata astfel incat sa simtim ca putem invita si pe altii in proces.
Cazare: 
- Vei campa in cort (pe care il vei aduce cu tine). Inca nu avem spatii de cazare pentru vizitatori. Avem o casa mica care este spatiu privat si deocamdata preferam sa o pastram asa. - Avem toaleta cu compost (uscata) in casa. Daca stai aici pentru cateva zile sau mai mult, nu numai ca vei invata sa o folosesti (sa contribui) ci vei invata de asemenea sa ai grija de ea (golindu-o in "humanure hacienda"). - Daca stai aici mai multe zile vei putea sa faci dus (cald, scurt) la finalul fiecarei zile de lucru. Stim cat de pretios poate sa fie :), noi il pretuim si ne asteptam ca si tu sa faci la fel. - Avem o bucatarie mica pe terasa (afara, acoperita). - Mancam vegetarian, cu ceva branzeturi si oua. Cele mai multe produse sunt locale (produse in sat).
Dieta: 
suntem ovo-lacto-vegetarieni
Cateva cuvinte despre familie: 
Bhudeva, de-a lungul timpului, a avut diferite ritmuri si tipare - e greu de descris. Cei care locuim acum aici (suntem trei deocamdata) impartasim un interes comun in practica autenticitatii, prezentei impamantenite. Avem incredere ca preocuparea individuala pentru aceste calitati rezulta intr-o experienta comuna benefica. Aceasta este insa o preocupare si cautare delicata, intima si uneori provocatoare, la ambele niveluri - individual si colectiv. Aproape tot ce facem este in serviciul acestei explorari. Asadar, ceea ce aparent este o construtie a unei pivnite, in esenta practicam a fi autentici si prezenti, sinceri cu noi insine, in timp ce facem actiunile care duc la construirea pivnitei. Daca actiunile noastre (marunte sau mai mari) nu sustin practicile noastre individuale ne oprim si reconsideram. Asadar, daca rezonezi cu ce inseamna sa fii aici, te asteptam cu drag :).
Animale de companie: 
nu