Casa 139

Casa 139
Persoana de contact: 
Grassi Martina
Limbi vorbite la ferma: 
Engleza, Romana, Italiana
Descrierea zonei: 
Sat mic (100 de persoane aproximativ), suntem la 10 km de la granita cu Serbia, orasul mai aproape e la 30 km (Oravita) si suntem la 150 km de la Timisoara. Majoritatea oamenilor sunt batrani, tineretul a plecat la oras sau in strainatate pentru munca. Aproape fiecare casa are gradina si animalele, oameni mananc ce se produce acasa, multi produc si vin sau rakia. Satul este un pic departe de lume, dar localnicii sunt deschisi si obisnuiti cu strainii, si pentru ca niste voluntarii din Serviciul European de Voluntariat care au fost aici pana anul trecut. In vara sunt multi tineri straini aici sa participe la niste proiecte europene organizate de o asociatie locala.
Ce se cultiva la ferma: 
Legume, ceapa, usturoi, salata, rosii, vinete, dovlecei, mazare, fasole si mai multe, menta, busuioc, patrunjel. Mere, struguri, capsuni, prune, piersici. Porumb, griu, trifoi, ovaz. Avem si pui, rate, gaste, porumbei, bibilici, porci si oi.
Dimensiunea fermei: 
1 hectar.
Luni in care se accepta voluntari: 
Mai-Octombrie
Activitatile voluntarului: 
Fiecareva participa dupa capacitatea si interesul personal. Ajutorul in gradina si cu animalele. Plus cand facem vin sau rakia. E posibil ca va participa cu mici lucruri de reparatii sau contructii sa imbunatatim loci pentru animalele.
Cazare: 
Casa nu e foarte mare, dar are toate conditile (bucatarie, baie cu apa calda, wi-fi), avem o camera cu pat dublu si spatiu pentru corturi in gradina.
Dieta: 
Nu suntem vegetarieni, dar respectam pe toti. In casa se mananca mancarea italiana cu ceva romaneste. In plus bunica noastra va gati mancarea traditionala pentru toti fiecare duminica!
Cateva cuvinte despre familie: 
Martina (din Italia) si Ionut (din Romania), avem o fetita, Miruna. Martina sa mutat in Milcoveni acuma 2 ani, Ionut e localnic si expert in agricultura. Traim cu ce producem si cateodata mergem la piata sa vindem pui sau porumbei. Bunicii lui Ionut locuiesc tot aici in sat si lucrul nostru e si sa ajutam pe ei cu gradina si animalele lor.
Animale de companie: 
O pisica si doi caini.
Alte mentiuni: 

Ne ar placea sa avem multi voluntari la noi, nu numai pentru ajutorul lor, dar mai mult pentru schimb de experienta si de cunostinta, si sa ne distram impreuna!