Casa de Cultura

Casa de Cultura Permanenta - social permaculture
Persoana de contact: 
Adela si Dan Fofiu-Sanpetreanu
Limbi vorbite la ferma: 
Romana, Engleza, Franceza, Italiana.
Descrierea zonei: 
Ne gasiti in cartierul Zorilor, in Cluj-Napoca, in inima Transilvaniei. Avem o mica gradina de 300 mp in sistem de permaculture si avem in plan sa construim o sera de 25mp in aceeasi filosofie a permaculturii. Suntem de asemenea in legatura cu mai multe initiative de gradinarit urban din Cluj-Napoca si promovam in mod activ permacultura sociala a mijloc de intarire a comunitatii locale interesate in alimentatie organica si agricultura traditionala. Suntem de asemenea parteneri intr-o Asociatie de Sustinere a Agriculturii Taranesti(ASAT), fapt ce ne permite sa oferim oportunitati de voluntariat intr-o ferma organica la 25km de oras, in timp ce oferim gazduirea in casa noastra.
Ce se cultiva la ferma: 
In principal legume in gradina casei, la ferma ASAT sunt culturi mai diversificate.
Dimensiunea fermei: 
300mp. Un centru urban de permancultura sociala in care aplicam principiile permaculturii intr-o gradina comunitara si in diverse evenimente dedicate comunitatii.Oferim de asemenea oportunitati de voluntariat intr-un parteneriat ASAT cu o ferma organica in vecinatatea Clujului precum si in alte proiecte de gradinarit urban si de dezvoltare comunitara din Cluj-Napoca.
Luni in care se accepta voluntari: 
Permanent.
Activitatile voluntarului: 
Intretinerea casei, curatenie, intretinerea gradinii, dezvoltarea de proiecte de gradinarit in sistem de permacultura, ajutor pentru alte proiecte de gradinarit urban din Cluj-Napoca sau a altor proiecte de downshfting si degrowth din oras.
Cazare: 
Oferim camere private cu 2 sau 3 paturi, fiecare camera cu baia proprie.
Dieta: 
Suntem vegetarieni, asa incat nu gatim cu carne dar nu avem nimic impotriva ca voluntarii sa consume carne pe cont propriu.
Cateva cuvinte despre familie: 
Suntem un cuplu tanar, fara copii.
Animale de companie: 
Pisici, caine, pesti.