Coliba Verde

Coliba Verde din Ardeal
Persoana de contact: 
Németh János
Limbi vorbite la ferma: 
Maghiara, Româna, Engleza
Descrierea zonei: 
Zonă de subcarpați, aproximativ 500 m față de nivelul mării, multă pădure.
Ce se cultiva la ferma: 
Cultivăm tot ce este nevoie pentru întreținerea unei familii de 5 persoane de la legume până la fructe, încercând să menținem soiuri specifice zonei.
Dimensiunea fermei: 
0.5 ha
Luni in care se accepta voluntari: 
mai, iunie, iulie, august
Activitatile voluntarului: 
construcții (numai cu materiale naturale - casa din baloți, casa din lut, cordwood si multe altele), grădinărit.
Cazare: 
În acest an, doar la corturi.
Dieta: 
tindem în a deveni vegetarieni dar încă, consumăm carne.
Cateva cuvinte despre familie: 
Familie cu trei copii. Maria casnică iar János specialist în domeniul construcțiilor ecologice. De 3-4 ani suntem interesați din ce în ce mai mult de stilul de viață ecologic, în natură, în armonie cu natura. Scopul nostru pentru viitor, este reducerea cheltuielilor cât se poate de mult (un stil de viață off-grid), incurajarea, instruirea, ajutorarea a cât mai multe persoane în a adopta un stil de viață asemănător.
Animale de companie: 
Câini, pisici și orice alt animal care dorește să ni se alăture.
Alte mentiuni: 

Am ales să ne înscriem pe această listă, deoraece căutăm socializarea cu persoane care gândesc ca și noi, ajutorul este binevenit dar sunt convinși că și noi putem fi de folos datorită unei experiențe bogate în acest stil de viață, mai ales în domeniul construcțiilor ecologice. Deși este un teren retras, accesul este extrem de ușor, terenul fiind situat într-o vale care leagă două localitați, o vale cu multă pădure și un părâu care îmbrățișează, mângâie terenul nostru. Zona este binecunoscută datorită beneficiilor asupra sănătății, asta datorită conținutului ridicat de sare. (Sovata, Praid). De asemenea suntem înconjurați de multe obiective turistice, istorice care merită vizitate.