Ermitaj Malin

Ermitaj Malin
Persoana de contact: 
Coline Vanlaeys
Limbi vorbite la ferma: 
Franceză (nativ), Engleză, un pic de Română.
Descrierea zonei: 
Fermă izolată în Transilvania, într-o vale inconjurată de păduri (pădurea se află în apropiere - la 50 de metri - cu o cascadă frumoasă în sezonul ploios), cursuri de apă și pășune. Cel mai apropiat sat este Mălin (400 locuitori, 1,5 km de la fermă). Primul oraș este Beclean (10km).
Ce se cultiva la ferma: 
Practicăm permacultura, creștem propria hrană, pentru noi și vizitatori. Încercăm să ajungem la autonomia alimentară, așa că avem nevoie să recoltăm suficient pentru a umple pivnița pentru iarnă (cartofi, rădăcini, borcane ...). Avem o mulțime de nuci și facem ulei din ele. Avem niște găini pentru ouă. Facem fân pentru cei trei măgari ai noștri și pentru mulcire. Culegem flori sălbatice cu care facem creme, ulei, ceaiuri de plante ... De asemenea, facem construcția ecologică pentru renovarea clădirilor: lucrăm cât mai mult posibil cu materiale naturale (cum ar fi lut, paie, lemn din pădure ...).
Dimensiunea fermei: 
8 hectare pe un deal, cu multă pășune și 1 hectar de pădure. Exista o casă mare cu camere și cu dormitoare comune, o altă clădire este bucătăria / camera de zi comună, cu o terasă acoperită, și avem, de asemenea, un hambar imens, cu un spațiu de lucru.
Luni in care se accepta voluntari: 
Din mai până în decembrie.
Activitatile voluntarului: 
-Normale, cum ar fi gătitul (facem, de asemenea, propria noastră pâine și conserve pentru iarnă), treburi în gospodărie, avut grijă de animale, colectare de lemn de foc si lemn pentru construcții, etc. - Grădinărit, însămânțare, plantare, udare, recoltare, mulcirea ... Vom extinde, de asemenea, suprafața cultivată. - Pictarea și renovarea structurilor din lemn (cu produse ecologice). - Sperăm ca în acest an să lucrăm și la termo-izolarea clădirilor. - Uneori, în timpul verii, sunt o mulțime de oameni la fermă, așa ca am avea nevoie de ajutor suplimentar pentru organizare.
Cazare: 
Există un dormitor pentru voluntari și vizitatori. Se poate campa cu cort pe pajiște sau dormi în hambar desigur. În cazul în care nu plouă, există posibilitatea de a dormi pe o platformă într-un copac. Avem un duș exterior solar (cu utilizarea apei de ploaie), și WC uscat. Avem energie electrică din panouri solare si conexiune la internet (dar nu întotdeauna conectat).
Dieta: 
Suntem, în cea mai mare parte a timpului, vegetarieni, dar uneori mâncăm carne produsă local. Mâncăm ceea ce creștem, dar dacă nu este suficient, vom cumpăra produse alimentare din împrejurimi. Unul dintre noi are o dietă fără gluten.
Cateva cuvinte despre familie: 
Philippe, în vârstă de 50 de ani, care a cumpărat ferma. El vine și pleacă pentru că are nevoie, uneori, de asistență medicală. Suntem 6 prieteni (în jur de 30 de ani) din Belgia, dar nu rămânem întotdeauna toți, în același timp, în România.
Animale de companie: 
Cius, Sanda si Camelia, cei 3 măgari (au nevoie de o educație bună, așa că, dacă cineva se simte în largul lui cu familia cailor, bun venit!). Tânarul nostru câine Sherlock, 3 pisici, o grămadă de pui, și niște pești în iaz.
Alte mentiuni: 

Philippe are boala Parkinson. Ar putea părea un pic ciudat prima dată când o să-l vezi în criză, dar el întotdeauna își păstrează simțul umorului! Iar când se simte bine, e destul de activ în fermă și vorbește fluent română. Din moment ce nu suntem conectați la rețeaua de apă, resursele de apă sunt foarte prețioase, mai ales în timpul verii. Asta înseamnă că facem dușuri rapide, numai cu apă de ploaie, și curățăm vasele doar o dată pe zi. Și desigur nu ne jucăm jocuri cu apă (dar puteți face o baie de nămol în iaz!).
Există, bazine de înot, râuri și lacuri apropiere (in apropiere de Beclean), dacă vă e dor într-adevăr de apă. De obicei, vă rugam să ne ajutați în fermă de cel puțin 4 ore (de obicei dimineața) de luni până vineri, plus sarcinile zilnice (ajutor pentru gătit, curățenie, ...).Dacă doriți să veniți, vă rugăm să ne contactați și să vorbim despre viața de zi cu zi aici, programul nostru și activitățile noastre în acest moment :)