EverGreen

EverGreen
Persoana de contact: 
Ciocanaru George Cristian
Limbi vorbite la ferma: 
Romana si engleza.
Descrierea zonei: 
Locuinta noastra este situata pe Valea raului Sinca, intre dealuri, la o altitudine de 500 m, la jumatatea distantei dintre Brasov si Fagaras Locul unde se desfasoara principalele noastre activitati, plantatia ecologica de fructe de padure, se afla in Sinca Veche la 10 km de Sinca Noua, pe dealurile din imediata vecinatate a Templului Ursitelor (un loc vechi de peste 7000 de ani) , cu o perspectiva minunata asupra muntilor Fagaras.
Ce se cultiva la ferma: 
Cultivam fructe de padure (mure , zmeura, capsuni, coacaze) si ne bucuram de compania cateilor si pisicilor de linga casa.
Dimensiunea fermei: 
Momentan spatiul cultivat este de aproximativ 0.7 hectare dar avem in perspectiva extinderea plantatiilor pina la 2 hectare.
Luni in care se accepta voluntari: 
Martie-noiembrie.
Activitatile voluntarului: 
Toate activitatile legate de plantatie: (culesul fructelor, gradinarit, cosit iarba, si multe altele). O alte activitate importanta este realizarea unor anexe din materiale naturale (lemn, piatra, cob): toaleta, dus, bucatarie de vara si locuinta in perspectiva pe terenul plantatiei.
Cazare: 
In zilele cind lucram la plantatie si raminem peste noapte cazarea este la cort iar in restul timpului in casa din Sinca Noua, unde dispuneam de 2 camere pentru oaspeti, baie cu apa calda, bucatarie, internet nelimitat.
Dieta: 
Dieta mixta: vegetariana si non-vegetariana.
Cateva cuvinte despre familie: 
Locuim in Sinca Noua impreuna cu cei doi baieti , Ioan de 10 ani si Alexandru de 4 ani. Ne-am mutat din Bucuresti in 2009 pentru a descoperi un alt fel de a trai, aproape de natura si de spiritualitate si pentru a le oferi copiilor nostri o copilarie autentica. Ne dorim sa intalnim oameni frumosi, bucurosi de A FI impreuna in natura si in respect fata de ea.
Animale de companie: 
La plantatie avem o catea, Zora, iar acasa o alta catea, Eva si citeva pisici (Luna, Rufus, Lola, Carlo).
Alte mentiuni: 

Am ales sa ne inscriem in acest spatiu, pentru a cunoaste oameni ca noi, pasionati de un trai liber, sanatos, in respect fata de natura, dornici sa dea o mana de ajutor. Suntem bucurosi sa impartasim din experienta noastra: cum am traversat si trait mutarea de la oras la sat, incercarile noastre de a creea o comunitate, infiintarea unei plantatii de fructe de padure, trecerea educarii copiilor din sistemul de stat la homeschooling, , descoperirea bucuriei de a picta la 38 de ani si multe altele ... :)