Ferma Alma

Ferma Alma
Persoana de contact: 
Alma Alexandrov
Limbi vorbite la ferma: 
Engleza, Germana, Rusa, Bulgara.
Descrierea zonei: 
Satul se situeaza la 25 de km de Marea Neagra si la 38 km de Constanta, pe drumul ce leaga Constanta de Negru Voda. De fapt satul consta in doua parti: un palc de case mai aproape de soseaua principala care se afla pe locul vechiului IAS si satul mare, care este la 2 km distanta directia mare. Casa noastra se afla in Pelinu' Mic, palcul de case mai aproape de soseaua Agigea - Negru Voda. Unele case din acest palc sunt din caramida si au apartinut unor lucratori agronomi la IAS si asa este si casa noastra, de curand renovata si care este inconjurata de celelalte case. Casa este inconjurata de gospodarii foarte bine puse la punct, cu gradini si animale, aflate in proprietatea unor sateni cu experienta in agricultura care destainuie cu placere tainele gradinaritului si celor tineri. O vecina a si lucrat pe litoral la hoteluri si restaurante de prestigiu si ne asigura mesele principale ale zilei, evident, introducandu-ne in tainele gatitului ecologic. In zona se pot vizita multe atractii: ruinele vechilor colonii grecesti: Histria, Tomis si Calatis, statiunile de distractie si vacanta Mamaia, Vama Veche samd, dar si Bulgaria, care se afla la 20 km distanta. Cea mai importanta destinatie este insa lacul Techirghiol, o oaza de sanatate pentru cunoscatori. Lacul Techirghiol se afla la 15 minute de condus de la Pelinu, exact la jumatatea distantei pana la Constanta. Namolul sapropelic de pe fundul lacului este foarte cautat de cei cu osteoporoza, probleme de fertilitate, dermatologice, de circulatie, refacere dupa accidente, dureri musculare samd.
Ce se cultiva la ferma: 
Legume - rosii, pomi fructiferi insa ne bazam foarte mult pe cunostintele vecinilor nostri, de la care primim oua proaspete, gaini care alearga libere prin curte, fructe. Casa noastra este una dintre cele mai bine intretinute din zona si am achizitionat-o cu acelasi scop pe care il au si voluntarii, sa invat cum sa traiesc in comuniune cu natura. Am o agentie de trusim in Constanta si calatorind in jurul lumii, am constatat ca cel mai important lucru in viata este sa invat sa controlez lucrurile din jurul meu si sa nu ma las controlata de ele (si aici vorbesc despre toate electrocasnicele, tehnica moderna care ne indeparteaza de natura).
Dimensiunea fermei: 
630 m patrati.
Luni in care se accepta voluntari: 
22.08 - 20.09, 01.10-15.10.2019.
Activitatile voluntarului: 
plantat copaci, ingrijitul gainilor, pictat si restaurat mobila, inventarea unor solutii simple si naturale pentru gospodarirea fermei, cum ar fi stocarea apei pluviale, atat de benefica pentru plante.
Cazare: 
casa are practic doua parti: in fata o camera luminoasa cu doua ferestre care da in hol. Din hol se face accesul catre baie si bucatarie, iar holul se continua in forma de L catre un apartament care este format din doua dormitoare si o sufragerie. In casa pot dormi 6 persoane, insa fiind o singura toaleta, ideal ar fi sa primim doi voluntari, sa se poata folosi in conditii foarte bune fiecare de cate o camera singla, de sufragerie si de bucatarie mare cu iesire la terasa.
Dieta: 
Ne putem acomoda cu tot felul de diete, important mancarea sa fie gatita natural.
Cateva cuvinte despre familie: 
Am 42 de ani si lucrand in turism, am calatorit mult si vorbesc mai multe limbi straine. Am cumparat aceasta casa acum un an special pentru familia mea, pentru ca tatal meu sa aiba un loc unde sa isi exerseze pasiunea pentru tamplarie in aer liber si pentru mama in special sa dezvolte o preocupare pentru baile in lacul Techirghiol. De asemenea eu si sotul meu ne bucuram de linistea casei de unde ne extragem energia, iar cainele este cel mai fericit, mai ales cand amesteca mirosul ierbii cu cel de gratar incins.
Animale de companie: 
Un caine care vine ocazional si pisicile vecinilor care sunt foarte iubarete si pentru care conceptul de gard este doar o provocare ce le umple de aventura traiul tihnit. Gainile vecinilor sunt de asemenea parte din peisaj, intre noi si vecina din dreapta