Happy Faces

Viata la Tara – Gospodaria Happy Faces
Persoana de contact: 
Estera Borcan
Limbi vorbite la ferma: 
Romana, Engleza, putina Spaniola, Italiana si Franceza.
Descrierea zonei: 
Deal, aproape de Muntii Trascau, pe traseul turistic "Drumul Vinului", la doar 12 km de Alba Iulia.
Ce se cultiva la ferma: 
Legume in principal dar si pomi fructiferi, deocamdata nu avem animale insa intentionam sa achizitionam in viitor.
Dimensiunea fermei: 
1000 mp gradina pentru legume, 3000 mp gradina cu pomi fructiferi, iarba si flori.
Luni in care se accepta voluntari: 
Martie-octombrie.
Activitatile voluntarului: 
Lucru la gradina, insamantare, plantare, plivire a buruienilor, udat gradina, cules plante si fructe, preparare dulceata, copt paine, organizare de work-shop-uri prin care si copiii sa poata participa intr-un mod placut si educativ la aceste activitati.
Cazare: 
In sistem hostel, camere cu mai multe paturi, baie, apa calda-rece non-stop, internet wireless.
Dieta: 
Vegetarienii sunt bine-veniti.
Cateva cuvinte despre familie: 
Suntem 5 persoane, 2 frati, o sora si parintii care locuiesc permanent la ferma. Avem aceasta afacere de familie in domeniul turismului si lucram in special cu grupuri de copii care vin sa descopere zona si sa petreaca cateva zile in mijlocul naturii. Pentru ei dorim sa gatim cat mai sanatos si gustos, de aceea atat cat este posibil incercam sa preparam totul in casa.
Animale de companie: 
Da, 4 catei, si in curand o sa avem cateva gaini si poate doua capre.
Alte mentiuni: 

 Societatea noastra se ocupa in prim plan cu organizarea de tabere pentru elevi, tabere la care participa si multi voluntari internationali. Deoarece insa ne dorim ca hrana copiilor sa fie cat mai naturala si cat mai sanatoasa, anul acesta am cumparat 1000 de mp, suprafara pe care intentionam sa plantam cu rosii, ardei, castraveti, fasole, ceapa, morcovi, etc...necesare la prepararea celor trei mese pentru participanti din tabara. Voluntarii care vin insa la noi vor fi rugati daca sunt interesati sa faca si putina educatie cu cei mici, despre natura, despre un stil de viata sanatos, despre alimentatie, etc. Oferim in acest sens suport maxim celor interesati sa se implice intr-un astfel de proiect, care presupune pe langa munca in gradina si o componenta educationala.