Ivan Farm

Ivan Farm
Persoana de contact: 
Ivan Viorica Gyongyi
Limbi vorbite la ferma: 
Romana, maghiara, germana incepatori, italiana incepator, engleza la nevoie la nivel incepator sunt deschis pentru a invata
Descrierea zonei: 
Oraşul se află chiar în zona de trecere de la câmpie la deal, la o altitudine de 140 m faţă de nivelul mării . Din punct de vedere geologic, perimetrul se află situat între două zone diferite: „Culmea Codrului" cu dealurile piemontane şi „Câmpia Someşului" care constituie a doua formă geomorfologică a acestui întins teritoriu. Este o zona foarte frumoasa cu paduri de salcami si stejari.
Ce se cultiva la ferma: 
Vita de vie nobila; numerosi pomi fructiferi. 5 familii de albine, o mica gradina de legume.
Dimensiunea fermei: 
41 arii+ 19,90 arii+ 18 arii
Luni in care se accepta voluntari: 
Tot anul
Activitatile voluntarului: 
Am nevoie de persoane care se pricep la munca cu viţă - de - vie, pomi fructiferi, pana la procesare, adica vinificat, facut palinca din fructe. Cules struguri, fructe, nuci, fructe de padure, facut gem din tot ce se poate, ciuperci din padure, confierea uscarea fructelor. Gatit. Apicultura. Renovarea spatiilor si finalizarea celor existente cu modificari in sensul separarii unei incaperi pentru baie. Construit gard. Reparatii restaurari cladiri. Manufactura lemn rustic. Construit cuptor de paine. Construit cabana din lemn. Avem nevoie de cineva care se pricepe in constructii, instalatii electrice , sistem de colectare a apei pluviale, de restaurat o cladire veche din pamant.
Cazare: 
Cazarea se poate face in casa de vacanta, unde este o camera cu 4 locuri de dormit (etaj 32 metri patrati + 2 terase 12 metri patrati nefinalizat), mini bucatarie fiind parte dintr-o anticamera de procesare struguri de unde se coboara in beci, sau cu cortul, in curte. Mare parte de gatit se face in curte, doar laa nevoie pe timp de ploaie se poate face in casa. Fara baie doar dus si WC ecologic in curte. Curent, televizor, la nevoie conexiune la internet. Proprietatea nu are sursa de apa momentan, Apa trebuie sa aprovizionez de la izvor natural la 2 km de proprietate, cu masina.
Dieta: 
Nu există mîncare de regim, decât la cerere orice este posibil
Cateva cuvinte despre familie: 
Am mostenit acest teren si habar nu am ce sa fac cu el, un singur lucru ceea ce stiu este ca nu vreau sa ma despart de el. Terenurile in mare parte sunt cu vita-de-vie si pomi fructiferi. Acest teren a fost un part time. Cu mari eforturi am ajuns la zi cu lucrarile. Eu nu locuiesc pe proprietate, dar merg zilnic, dupa orele de serviciu, 4-5 ore. Doar in weekend stau si eu acolo.
Animale de companie: 
Doi caini ce viziteaza proprietatea: Lili Brac German din vecini si Vulpita un caine hoinar dar amandoi foarte prietenosi.
Alte mentiuni: 

Ne asteptam ca oaspetii nostri sa fie sociabili, deschisi, harnici, veseli si iubitori. Nu toleram oamenii violenti, rasismul, fanatici religiosi. Nu este nevoie de munca nonstop; deci se poate "odihni" între timp sau citi o carte. Puteti vizita si imprejurimile, plimbari in padure, apa termala in apropiere (18 km).