Joliff

Joliff Farm
Persoana de contact: 
Erwan si Anne Joliff
Limbi vorbite la ferma: 
Româna, Engleză, Germană , Franceză.
Descrierea zonei: 
Satul nostru are in jur de 300 de locuitori (maghiari si romani) si este situat la 25 de km de orasul Fagaras, intr o zona inconjurata de paduri si dealuri la o altitudine de 500 de m.
Ce se cultiva la ferma: 
Avem in jur de un hectare jumate de gradinii situate in jurul cladirilor cu pomi fructiferi, zarzavaturi si terenuri de coasa.
Dimensiunea fermei: 
1.5 ha.
Luni in care se accepta voluntari: 
Tot anul .
Activitatile voluntarului: 
Avem nevoie de ajutor in constructie, in lucru cu lemn, in gradina, pentru a ingriji animalele si la pregatirea mancarii. Agricultura este un element printre alte in viata noastra. Am dezvoltat diferite proiecte in folosul comunitatii locala ca de exemplu : un gater, un serviciu de transport tip taxi comunitar, o activitate de reciclare a pet-urilor. Recent am si inceput repunere in functie a serviciului de pompieri la nivelul satului. Organizam in timpul verii tabere pentru tineri voluntari care participa la diferite proiecte de dezvoltare si ajuta la animatie unor activitatii pentru copii din sat.
Cazare: 
Avem doua case cu cate o camera pentru musafirii. Fiecare camera se poate incalzi cu sobe. Sanitare sunt separate.
Dieta: 
Mancam sanatos dar nu suntem vegetarieni insa nu e o problema sa gatim special pentru ei.
Cateva cuvinte despre familie: 
Filosofia proiectului nostru poate fi rezumat in 2 cuvinte : autonomie si solidaritate. Este un ideal la care tindem dar este ceva care pina la urma nu are un sfirsit, suntem intotdeauna pe drum. Pe scurt : viata noastra nu e plictisitoara avem mult de lucru.
Animale de companie: 
Cainii, pisici, gaini, iepuri.