Magaresti

Ferma Magaresti
Persoana de contact: 
Pasc Gheorghe
Limbi vorbite la ferma: 
Franceza ,destul de bine si ma descurc si in engleza, iar fiica mea o vorbeste foarte bine.
Descrierea zonei: 
Zona de deal, la poalele vestice ale Muntilor Apuseni, pe valea Crisului Alb, mai precis intre Crisul Alb care e la 5 km spre sud si masivul Codru Moma la 15 km spre nord.
Ce se cultiva la ferma: 
In frema se cultiva doar suprafete mici de cartofi si legume. Ferma are o livada de aproximativ 1,5 ha de meri. Principala activitate este cositul si stransul fanului, pentru cele trei vaci ale fermei, in perioada 1 iulie - 15 august, iar dupa acesta data pana in 30 octombrie culesul merelor. Totodata la ferma se cresc 2 porci de carne si aproximativ 30 de gaini si pui.
Dimensiunea fermei: 
Ferma are aproximativ 3 ha de faneata,1.5 ha livada si 4 ha de padure.
Luni in care se accepta voluntari: 
Iunie ,Iulie,August ,Septembrie ,Octombrie ,Noiembrie , dar si in celelalte luni accept cate unul.
Activitatile voluntarului: 
Principalele activitati sunt stransul fanului din livada, (cositul se face mecanic), iar de pe portiunea de faneata si stransul se face mecanic, culesul merelor, trimisul animalelor la pasune, dimineata si aducerea lor acasa seara, hranirea porcilor si gainilor si uneori activitati la padure de taiere si igienizare.
Cazare: 
Cazarea se face in cele trei camere mobilate iar cei mai excentrici pot dormi in podul cu fan.
Dieta: 
La ferma se consuma de toate.
Cateva cuvinte despre familie: 
Doar eu George si mama mea care este paralizata, acesta fiind motivul pentru care am nevoie de ajutor in ferma. Fiica mea Dalia lucreaza la Ineu ca inginer, dar vine acasa vinerea pentru a ma ajuta.
Animale de companie: 
Un catel cuminte, raspunde la numele Reis.
Alte mentiuni: 

Munca in ferma este foarte usoara cele mai grele activitati se fac mecanic. Zona este foarte frumoasa, in sat avem o biserica de lemn veche de aproape 500 de ani. Produsele sunt toate naturale, in ferma nu se folosesc chimicale.