Natural Balance

Natural Balance Farm
Persoana de contact: 
Mihai
Limbi vorbite la ferma: 
Romana, Engleza, putina Franceza, putina Germana;
Descrierea zonei: 
Zona deluroasa situata in nordul Carpatilor Orientali la 450 m altitudine la baza unui masiv de 800 m altitudine. Ferma este situata in zona deluroasa la marginea padurii, cu conditii climaterice specifice padurii, abundenta de apa si umiditatea atmosferica, intr -un ecosistem echilibrat in forma maxima. Principala preocupare este de a mentine acest echilibru. Avem o multime de pomi fructiferi/arbusti/ fructe salbatice, ciuperci,plante aromatice si medicinale.
Ce se cultiva la ferma: 
Multi pomi fructiferi,nuci,meri,pruni,peri, ciresi,visini,o mare varietate de arbusti, alune salbatice, fragute, plante medicinale,aromatice,legume, flori de gradina si salbatice,copaci ornamentali.
Dimensiunea fermei: 
2,5 hectare. Ferma situata pe un teren de 2.5 hectare, cu o casa mare plus constructii aditionale casei precum -atelier ,lemnarie, afumatoare,casuta de vara, grajduri si tarcuri pentru animale.
Luni in care se accepta voluntari: 
Pe tot parcursul anului.
Activitatile voluntarului: 
Dezvoltarea gradinilor in sistem permacultural, organizarea si construirea straturilor inalte in sistem hugelkultur si mandala, semanarea semintelor(pregatirea rasadurilor) in ghiveci sau direct in sol pe teren, metode de mulcire, plantari de pomi fructiferi, arbusti fructiferi si ornamentali, flori, organizare foodforest-ului prin rarire /curatare/mulcire/plantare, pregatirea compostului in spatiu amenajat, constructii necesare la ferma doar cu materiale proprii(lemn,piatra,pamant), imprejmuirea terenului cu material vegetal rezultat in urma curatirii + replantarea speciilor ce preteaza a fi gard verde. Participarea la pregatirea hranei, lucrari de intretinere a constructiilor existente, recoltarea legumelor si a fructelor, plantelor medicinale, ciupercilor comestibile, inclusiv recoltarea semintelor, uscarea, pastrarea acestora. Design de gradini , aranjamente florale tot ce tine de acestea. ****Recreere,drumetii in zona,foc de tabara**** Participare la ateliere artistice/creative: fabricarea sapunului, lumanarilor, bratari si teci pentru cutite din piele; Preservarea alimentelor pentru iarna(tot procesul), fructe legume etc, constructii din lemn si piatra in gradini, terase si locuri recreationale, construirea cuptorului pt. paine, conceperea si construirea pivnitei in pamant samd. Orice activitate care este la activ intr-o ferma.Intelegerea acestora si punerea in practica pentru a fi omul instiintat de ce inseamna o ferma in sistem permacultural.
Cazare: 
O casuta de oaspeti- o camera pt. 2 persoane cu apa potabila si aragaz, un loc disponibil in casa in care traim, o camera cu 2 paturi duble - in curs de amenajare, Cu cortul. Utilitati: Apa curenta de izvor (rece-calda), un dus, o toaleta in interior, una pe teren eco, bucatarie, internet.
Dieta: 
Ne adaptam la orice fel de alimentatie.
Cateva cuvinte despre familie: 
Un cuplu - Mihai si Roxy, saturati de urbe ,poluare, marketing si corporatii.
Animale de companie: 
Doi caini de paza-un brac german si un ciobanesc caucazian.
Alte mentiuni: 

Ne asteptam la o buna colaborare cu oameni seriosi si pasionati despre acest domeniu *PERMACULTURA*. O colaborare intr-o maniera docila si pasnica. Ne intereseaza sa invatam continuu tot ce e nou in domeniu SI sa comunicam oamenilor interesati, sustenabilitatea acestui domeniu ca fiind un mod de viata autentic si productiv.