Offcompany

Offcompany Farm
Persoana de contact: 
Fukiko Kano
Limbi vorbite la ferma: 
Engleza, Ceha, Japoneza
Descrierea zonei: 
Suntem situati la marginea Muntilor Almajului in vecinatatea unor intinse paduri de fag spre Sud. Satul Ceh unde ne situam este unul izolat pe un deal de 600 m. Suntem inconjurati de pajisti, livezi, pamant agricol si paduri.
Ce se cultiva la ferma: 
Legume, fructe, cereale. Familia noastra se concentreaza cel mai mult pe cultivarea libertatii interioare si a constiintei de sine. Aspecte ca ecologia, atonomia alimentara, si pastrarea distantei fata de sistemul modern economico-politic sunt cai prin care cladim pe valorile noastre. Cresterea acestor calitati, nu a dezvoltarii si prestigiului social, ne fac sa fim fericiti si satisfacuti cu viata nostra. Stilul nostru de viata are multe compromisuri, dar activitatile noastre zilnice sunt limitate la urmatoarele concepte flexibile: Minim de risipa; Minim de compusi chimici; Minim de mecanizare; Minim de bani; Minim de produse ne-locale; Minim de proprietate;
Dimensiunea fermei: 
Intre 1 si 2 ha. Casa foarte mica cu un grajd pentru animale, fara electricitate. Traim intr-un cadru mai izolat, la 2 km indepartare de satul Ceh si la 6 si 4 km de cele mai apropiate sate cu magazine. Caram apa in fiecare zi si nu avem toaleta in casa. Spalatul se face afara, intr-o galeata, iar apa o incalzim cu foc de lemne. Rezerva de energie este limitata la un mic panou solar, pentru a incarca tableta conectata la internet. Nu avem autovehicule, doar doua biciclete, nici unelte agricole motorizate, doar o drujba. Nu detinem casa si pamantul pe care train, dar avem drept de folosinta asupra lor prin intelegere din partea localnicilor.
Luni in care se accepta voluntari: 
Tot anul.
Activitatile voluntarului: 
Gradinarit, curatarea solului, csontructii, munci gospodaresti, baby sitting.
Cazare: 
Caravana sau cort mai mare.
Dieta: 
De cele mai multe ori consumam mancare vegetariana.
Cateva cuvinte despre familie: 
Cuplu tanar cu un copil mic.
Animale de companie: 
O pisica.
Alte mentiuni: 

Va rog sa ne vizitati pe siteul nostru, www.offcompany.org si urmariti filmul nostru ""Freedom and conscience in nomad's shoes" in sectiunea SELF-SUFFICIENCY pentru a intelege mai bine stilul nostru de viata. Multumim.