Permacultura 900

PERMACULTURA 900 @ Aurora Community
Persoana de contact: 
Claudian Dobos
Limbi vorbite la ferma: 
Romana, Engleza, Portugheza, Spaniola, Franceza, Germana.
Descrierea zonei: 
Ferma este localizata la granita intre judetul Hunedoara si Caras-Severin. Altitudine: mai bine de 900m, pe varful unui deal in Muntii Poiana Rusca, inconjurata de pasuni si paduri, cu o priveliste panoramic 360º si catre Varful Retezat. Cald vara, cu o lejera influenta mediteranica, la 7 km de centrul comunal (unde se gasesc doua magazine, 2 baruri, centrul medic), cu acces dificil in special pe sezonul ploios. Sunt aproximativ 10ha impartite in doua zone: una de 8 si una de 2. Cea de 2 este ceea ce in permacultura este identificata ca "zona 5". Cea de 8 ha este in general pasune, padure si livada. Doua zone de gradinarit sunt active (totalizand mai putin de 1ha).
Ce se cultiva la ferma: 
Lemn, fan, livada (keri, nuci, aluni, pruni, ciresi, peri) si o gradina cu varietati de cartofi, floarea-soarelui, ceapa, usturoi, salata, broccoli, dovlecei, varza (alba, rosie, de vara, iarna), sfecla, rosii, fasole, morcovi si altele. Deasemenea, aver grija de 6 family de albine.
Dimensiunea fermei: 
10 ha. 900 Permaculture LLC e un centru integrat de trai si educatie in Aurora Community si urmareste sa contribuie la auto-sustenabilitatea comunitatii prin producerea alimentelor, adaptarea speciilor la climatul local si preservarea semintelor. Deasemenea, organizeaza ateliere si evenimente relationate cu permacultura si agricultura organica. Face parte din reteaua Institutului Roman de Cercetare in Permacultura si membru aspirant al GEN - Global Ecovillages Network Europe.
Luni in care se accepta voluntari: 
Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie.
Activitatile voluntarului: 
Mentenanta gradinii, cules, prezervarea semintelor, pregatirea rasadurilor, mulcire, aplicarea celor mai bune practici in gradinaritul organic si de permacultura. Oblicatoriu (in cazul in care nu exista experienta anterioara): curs de o zi de Introducere in Permacultura la sosire.
Cazare: 
Corturi, toaleta sucata, dusuri solar, masina de spalat. Un sopron este in momentul de fata remodelat si izolat pentru a primi 4 voluntari pe termen lung. Data prevazuta pentru a fi complet finisat: Septembrie 2015.
Dieta: 
In general, dieta este vegetariana. Foarte rar utilizam lapte, oua sau branza de la producatorii locali (vecini), toate produse de forma organica. Nu se consuma carne sau peste in locatie.
Cateva cuvinte despre familie: 
Aurora Community este o comunitate intentionala spirtiuala. La inceputul lui 2014 are 6 membrii: 4 barbati cu varste intre 23 si 47 de ani si 2 femei cu varste intre 26 si 42 de ani.

Animale de companie: 
Doua pisici si caini.
Alte mentiuni: 

Apelam ca nici un tip de carne, alcool, tutun sau alte produse “amortitoare” sa fie aduse la locatie.  Multumim.