Popa

Popa farm
Persoana de contact: 
Elena Popa
Limbi vorbite la ferma: 
Romana, Italiana, Franceza, Engleza.
Descrierea zonei: 
Lunca raului Strei si zona colinara.
Ce se cultiva la ferma: 
Se cultiva legume in sistem bio si se cresc pasari si albine in sistem bio pentru produse destinate consumului familial. Se mai obtin de asemenea cereale.
Dimensiunea fermei: 
Cca 4 ha teren arabil, cca 2 ha faneata, 1 ha padure, 0,6 ha livada, 0,15 ha gradina de legume
Luni in care se accepta voluntari: 
Mai, prima jumatate a lunii iunie, septembrie.
Activitatile voluntarului: 
Invatarea in mod practic a modului de viata sanatosa: voluntarii vor invata cum se ingrijesc plantele si animalele, cum se pregateste o mancare sanatoasa, recunoasterea plantelor cu potential terapeutic si modul de recoltare si conservare a lor, beneficiile activitatii in aer liber, respectul pentru viata, ocrotirea naturii.
Cazare: 
In lunile amintite sunt disponibile 3 camere, fiecare prevazuta cu baie proprie.
Dieta: 
Dieta consta in alimente lipsite de aditivi, coloranti, conservanti, etc, si este speciala doar prin modul in care ea respecta proportia de alimente crude si procesate termic, si prin modul de combinare a diferitelor grupe de alimente.
Cateva cuvinte despre familie: 
Familia este compusa din 4 persoane: Marin Popa, medic veterinar, proprietarul fermei si responsabilul cu lucrarile agricole mecanizate si lucrarile de intretinere a padurii si livezii. Elena, sotie, inspector siguranta alimentelor la DSVSA Hunedoara, responsabila cu intretinerea gradinii de legume, intretinerea arbustilor si plantelor decorative, recoltarea si conservarea plantelor medicinale, prepararea conservelor din legume si fructe. Robert, fiu, jurist, responsabil cu lucrarile de intretinere a casei si ajutorul bunicii in educarea si hranirea animalelor de companie. Rucsanda, bunica, pensionara, responsabila cu ingrijirea pasarilor si animalelor de companie.
Animale de companie: 
Doi caini si trei pisici.
Alte mentiuni: 

Conform opiniei noastre, reintoarcerea la natura nu inseamna reintoarcerea in comuna primitiva ci un mod de viata cat mai sanatos posibil dar...in secolul 21 (adica electricitate, apa curenta, gaz, internet, etc dar si alimentatie sanatoasa, si activitate fizica in aer liber). Anexez cateva fotografii ale casei, gradinii si imprejurimilor. Consideram voluntariatul o forma de imbogatire a experientei, un schimb intercultural si interetnic din care fiecare parte are ceva de invatat (sau ceva de dezvatat) si nu o modalitate (chiar si mascata) de profit. Preferam voluntari "open minds" si pe cat posibil autosuficienti, intrucat nu dispunem de personal insotitor. Nu acceptam fundamentalisti, rasisti, persoane cu comportament violent  sau fanatici religiosi. De asemenea, am prefera persoane interesate de medicina naturista, dispuse sa invete cat mai multe despre aceasta.