Provision

Provision, Școala Transilvană de Autosustenanță
Persoana de contact: 
Lars și Robyn
Limbi vorbite la ferma: 
Engleză, Olandeză, Germană, Franceză, Română.
Descrierea zonei: 
Provision este situat în partea vestică a Transilvaniei. Suntem locați la poalele munților Carpaților Occidentali sau a munților Apuseni într-o oază mică de pomi fructiferi și aluni, undeva la întâlnirea pădurilor sălbatice montane și a pământurilor agricole. În munții care mărginesc satul la vest trăiesc urși, lupi, râși, în întinderea conservată natural care se întinde până la faimosul platou Padiș, unde alpiniștii și speologii explorează terenul montan, râurile și peșterile. Dealurile rotunde din estul satului sunt locurile unde micii proprietari și-au cultivat terenurile secole la rând.
Ce se cultiva la ferma: 
Noi cultivăm și producem mâncare și băutură ca să ne hrănim familia, voluntarii, prietenii și oaspeții noștri. Creștem capre pentru lapte, găini pentru ouă, iepuri și alte animale domestic pentru carne.
Dimensiunea fermei: 
Ferma și grădina noastră are o suprafață de 0,25ha, și este situată într-un sat mic cu aprox. 100 de case tradiționale similare. Terenurile agricole și fânațele se află în jurul satului. Noi utilizăm aprox. 0,30ha de teren pentru recolte și o cantitate suficientă pentru fân.
Luni in care se accepta voluntari: 
Din mai până în octombrie.
Activitatile voluntarului: 
Munca la fermă: Îndatoriri zilnice; îngrijirea animalelor, mulgerea a patru capre, îngrijirea găinilor, iepurilor, câinelui, pisicii, calului; gătit; producerea brânzeturilor; curățenie… Munci obișnuite precum coacerea pâinii, producerea untului, grădinărit… Muncă sezonieră: muncă la fân, plantare, creștere, recoltare, conservare, sacrificarea animalelor, producerea de sucuri și distilate. Proiecte precum construirea clădirilor ecologice, îmbunătățirea infrastructurii, întreținerea fermei. Muncă cu colectivitatea satului: Alunișu este o colectivitate țărănească care se luptă pentru existența ei în ciuda evoluției moderne. Mulți dintre locuitori (în total aprox. 100) sunt mai în vârstă (deși mulți dintre ei se ocupă cu agricultură) și au nevoie de ajutor. Noi îi încurajăm foarte mult pe voluntari să ia parte la activitățile satului și să ajute unde este nevoie. Și noi facem aceleași lucruri. Acesta este o oportunitate bună de a oferi munci sociale, de a deprinde aptitudini și să aibă schimburi interculturale grozave. Să muncească pentru școala de autosustenanță: În timpul verii vom ține cursuri și workshop-uri pentru firma Provision. Asta presupune o organizare și o muncă voluminoasă. Voluntarii noștri ne pot ajuta ca ferma noastră să funcționeze bine pe măsură ce cursurile au loc, și în același timp să aibă oportunitatea de a învăța din cursurile și workshop-urile prezentate. Programul de lucru: Perioada verii este una aglomerată. Unele zile vor fi mai pline și mai lungi ca altele. Muncim în funcție de sezon, de vreme, de proiectele pe care le avem și de energia disponibilă. Sfârșiturile de săptămână sunt libere și oferă oportunitatea de a avea grijă de viața personală. Respectăm duminicile fiind zile de odihnă.
Cazare: 
Depinzând de disponibilitate, există camere în case separate , într-o caravană mică din grădină sau în șură. Camparea este de asemenea posibilă. Avem spațiu limitat și preferăm șederile de durată.
Dieta: 
Noi am ales să mâncăm cât mai natural și local posibil. Majoritatea ingredientelor noi le creștem, le producem și le conservăm, incluzând și carnea. Restul ingredientelor le procurăm de la locuitorii satului nostru sau din satele vecine.
Cateva cuvinte despre familie: 
În anul 2009 am cumpărat o casă tradițională, ecologică, care este situată la poalele munților Apuseni (în partea vestică a munților Carpați), Transilvania. De atunci muncim cu mâinile noastre pentru a îmbogăți viața noastră cu avere țărănească și pentru a ne integra în cultura și experiențele locale. Am ales să nu lucrăm cu unelte mecanice sau cu alte mijloace moderne comode. În anul 2012 am întemeiat Provision, Școala transilvană de autosustenanță, pentru a oferi posibilitatea tuturor celor interesați și motivați din lume să învețe împreună cu noi și de la noi despre cunoștințele bogate ale țăranilor și deprinderilor lor încă utilizate în satul nostru. Noi avem un fiu care în primăvară va împlini trei ani, deci subliniem că acesta este un mediu propice pentru familii și copii.
Animale de companie: 
În momentul de față avem un cal, șase capre, nouă găini, șase iepuri, un căine, o pisică și un porumbel.