Salaš RawLife

Salaš Raw Life
Persoana de contact: 
Nataša Dekanová
Limbi vorbite la ferma: 
Engleză, Cehă, Slovacă, puțină Germană, Italiană, Română.
Descrierea zonei: 
Ferma noastră se află în zona deluroasă a Banatului, într-un sat vechi ceh care fost stabilit acum 200 de ani de imigranții cehi pe vârfurile de deal împădurite la câțiva kilometri de Dunăre. Oamenii din sat, care au trăit în comunități izolate, au menținut stilul de viață și tradițiile cehe până în prezent. Satul nostru se depopulează cu repeziciune, deoarece mulți tineri s-au reîntors în Republica Cehă în căutarea unei „vieți mai ușoare”, ajungând în suburbii și fabrici. Acum, în sat trăiesc 75 oameni minunați, bătrâni dar foarte fermecători. Este o zonă perfectă pentru drumeții către Dunăre sau alte 4 sate cehe.
Ce se cultiva la ferma: 
Clădim o fermă de auto-sustenabilă folosind surse de energie alternative (turbine și pompă folosind puterea vântului, motor pe aburi etc) și principiile permaculturii în cultivarea hranei noastre în pădure. Construim un sistem de reținere a apei și un seră subterană. Cultivăm 300 specii de legume, fructe, ierburi și mirodenii, flori, tutun, în general orice rezistă la clima noastră. În general folosim materiale de construcție ecologice – lemn, paie, știuleți. Experimentăm în dezvoltarea unui „spațiu al iubirii”, pace către pământ, unde toți copacii, plantele și animalele cât și omul pot să își atingă necesitățile în abundență și armonie.
Dimensiunea fermei: 
5 hectare.
Luni in care se accepta voluntari: 
Tot anul.
Activitatile voluntarului: 
Avem nevoie de ajutor în: construcții, excavări, lucu cu lemnul, clădirea unor paturi ridicate pentru flori, construcția și mentenanța sistemului de irigare, întreținerea grădinii, recoltat, procesarea și conservarea plantelor (cultivate sau spontane). Totodată, prin împărtășirea muncii, împărtășim și magia acestui loc și bucuria creației.
Cazare: 
După disponibilitate: cameră cu 4 paturi și baie, în cort, în șura cu fân.
Dieta: 
Raw-vegan delicios, vegetarian, sau pentru cei care consumă carne, bucate de la bunicuțele locale.
Cateva cuvinte despre familie: 
Suntem un cuplu tânăr și deschis, avem prieteni care vin să ne ajute tot anul. Robin este un tip hazliu cu o pasiune pentru echipamente sustenabile, sisteme care ne fac viața mai ușoară. Nataša se specializează în detoxifierea trupului și a sufletului, nutrițe și tămăduire.
Animale de companie: 
7 pisici, mai mulți câini prietenoși.
Alte mentiuni: 

Munca este determinată de capacitățile, aptitudinile și interesele fiecăruia. Apreciem și suntem onorați de orice ajutor. Ocazional, putem prelua voluntarii din Timișoara.