Sirius

Sirius
Persoana de contact: 
Albrecht Köllner / Johanna Forsberg
Limbi vorbite la ferma: 
Germană, Suedeză, Engleză, puțină Italiană și Franceză.
Descrierea zonei: 
Ferma se afla intr-un sat mai degraba izolat din Podisul Hartibaciului, in apropierea muntilor Fagarasului. Satul nostru e inconjurat de dealuri, fanete si padure, si ofera posibilitati deosebite pentru plimbari sau trekking. Nu exista legaturi pentru tren sau autobuz, iar drumurile se afla intr-o conditie mai degraba proasta. Cea mai apropiata gara se afla la o distanta de 18 km, iar cel mai apropiat oras (Sibiu) la 70 km departare. In tot satul sunt aproximativ 150 de persoane, iar cele mai importante atractii pentru noi, in afara de privelistile superbe, sunt linistea si aerul curat. Avem masina, si mergem in oras cam o data pe saptamana.
Ce se cultiva la ferma: 
Inca nu am inceput activitatea de fermieri, deoarece suntem inca in faza de reconstructie, reparatii si imbunatatire la casa, grajduri samd. Avem o gradina destul de mare care a fost folosita ca si faneata in ultimii 20 de ani. Una dintre multele sarcini pe care le avem de indeplinit este sa re-cultivam aceasta gradina urmand principii ale permaculturii si a gradinaritului organic.
Dimensiunea fermei: 
- 2000mp care au fost odata si au sa re-devina gradina pentru fructe si veetale. - mai putin de 10 ha faneata
Luni in care se accepta voluntari: 
Mai- octombrie, preferam ca voluntarii sa ramana la noi cel putin patru saptamani.
Activitatile voluntarului: 
Voluntarii indemanatici sunt invitati sa lucreze cu lut, lemn si alte materiale ecologice pe santierul nostru. Cei care au cunostinte de gradinarit isi vor gasi de asemenea locul la noi. Avem experienta in a gasi tot felul de activitati interesante pentru diversi oameni. Avem de pregatit hrana pentru 4-8 persoane, de copt paine, de adunat si conservat fructe, munca de laptarie, de construit garduri, de avut grija de copii, de explorat imprejurimile...Noi muncim din greu, si ne asteptam ca voluntarii care vin sa ne fie de ajutor. Nu putem oferi servicii de "taxi" spre oras, dar bineinteles este intotdeauna loc in masina cand mergem, o data pe saptamana, intr-unul din orasele apropiate.
Cazare: 
Putem oferi cazare la cort sau in fan. Pentru cei care planuiesc sa stea mai mult timp, putem aranja o camera in sat. La noi, impartim cu oaspetii si volunarii nostriun dus, toaleta pe sistem compost( afara), linie de internet si telefon fix si acoperire medie pentru telefon celular.
Dieta: 
Ne bucuram de mancare buna, organica (pe cat posibil) si sanatoasa. Asta include si cate o friptura din cand in cand. Luam produse bune si proaspete lapte si carne de la taranii din sat. Vegetarienii sunt bineveniti si nu au sa faca foame.
Cateva cuvinte despre familie: 
Suntem un cuplu suedez-german cu un copil mic. Amandoi venim de la oras, si am hotarat sa ne urmam visul de a duce o viata simpla si onesta la tara. Amandoi avem experienta vietii la tara si de a avea grija de animale. Johanna a lucrat in multe tari prin intermediul WWOOF, inclusiv in Romania. Momentan locuim intr-o mica casa din sat si ne bucuram de vizitele prietenilor si ale vecinilor.
Animale de companie: 
Deocamdata nu avem animale ale nostre, insa vecinii ne ajuta din plin, inclusiv in privinta animalelor de companie. Pregatiti-va sa intalniti caini, pisici, gaini si chiar oi in curtea noastra. Pisicile si cainii educati sunt bineveniti.
Alte mentiuni: 

Daca esti vegan, va trebui sa-ti pregatesti ceva separat daca nu iti convine ce este pe masa. Suntem greu de contactat (dar usor de gasit exact in centrul Romaniei) si va putem lua / lasa la o gara/aeroport din apropiere.