Sky Hill

Dealu' Cerului - Sky Hill
Persoana de contact: 
Cornelia Miclaus
Limbi vorbite la ferma: 
Engleză, Franceză, Italiană, Romana
Descrierea zonei: 
Ferma Dealu' Cerului este situata in Rezervatia Naturala Cheile Nerei, la 5 km de localitatea Dalboset, jud. Caras-Severin;sau la 2 ore si jumatate de mers cu masina de la Timisoara sau la o ora si jumatate de mers cu masina de la Herculane; imprejurimile sint incintatoare...cu dealuri si vai, padure si lacuri, Nera – balsamul regenerant suprem dupa o zi de lucru sau in raftingul de Duminica ...iar noaptea stelele, prietenele sint atat de aproape si ne vorbesc despre Galaxiile apropiate !Santem fericiti cind muncim dar ne place si sa descoperim frumusetile din jur in excursii cu bicicletele (ne imbie mereu Ravensca, Socolari, Moldova Noua cu Dunarea, Cazanele Dunarii, izvoarele termale de la Herculane, Lacul Dracului...sau morile de la Rudaria - sit aflat in patrimoniul Unesco...sau Cascada Bigar, mentionata la un moment dat de National Geografic drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.
Ce se cultiva la ferma: 
Cultivam cereale, diverse legume, lavanda, plante medicinale, etc.; avem livada de meri si pruni,cativa ciresi, toate acestea in sistem ecologic.
Dimensiunea fermei: 
Ferma Dealu' Cerului consta in o Casuta si un Casut de pe la 1900, restaurate traditional, pregatite pentru inca o viata si terenul in jur de 9 ha,o parte cultivat cu diverse cereale si timid am inceput sa plantam lavanda si trandafiri de dulceata;pentru plantele medicinale am pastrat pasunea si padurea iar fructe culegem din livada de pruni si meri dar si ciresi. Izvorul de apa ( testat microbiologic ) ne asigura apa de care avem nevoie. Distractia ne-o asiguram cu rafting si scaldat in Nera , drumetii, excursii cu bicicletele in imprejurimi, miniconcerte in jurul focului la Ochiul Cerului, etc!
Luni in care se accepta voluntari: 
Aprilie - Octombrie
Activitatile voluntarului: 
Sa taiem iarba, sa curatim si intretinem pomii si vita de vie si sa culegem fructele;sa strangem plantele medicinale si sa le punem la uscat; sa plantam butasi de lavanda si trandafiri, sa facem paine la cuptor, sa pregatim mincare, sa renovam si construim diverse anexe, sa curatam terenul si padurea, etc.
Cazare: 
In casuta: un dormitor cu 4 paturi , un living pentru intalniri si dezbateri iar sus in mansarda de lemn cu ferestre sunt saltele pentru 20 persoane; casutul are 2 camere cu un total de 4-6 locuri pentru profesorii invitati.
Dieta: 
Ovo lacto vegetarieni, vegani sau raw vegani dupa cum alege fiecare
Cateva cuvinte despre familie: 
Gazdele Cornelia si Marius Miclaus cu varsta de 45-50 de ani si fiica Maria Laura de 29 ani suntem suflete tinere cu dragoste si respect pentru viata in toate formele de manifestare. Suntem pasionati de agricultura ecologica, de ceea ce inseamna a trai in mijlocul naturii.Suntem mereu incantati sa intilnim oameni,sa impartasim diverse experiente, sa lucram impreuna, sa ridem impreuna, etc. ...sa celebram Viata in fiecare clipa prin tot ce facem, oriunde am fi.
Animale de companie: 
ne bucuram de loc impreuna cu cainele, pisica... uneori si salbatici, vulpi, lupi, veveritele dealului... pasarelele care mereu concerteaza in zori de zi si asteptam caii de la Moldova.
Alte mentiuni: 

Mai jos gasiti un link catre un articol minunat despre Ferma Gazda WWOOF Sky Hill si legatura lor cu agricultura si viata taraneasca.

http://wwoof.ro/content/try-your-hand-organic-farming-southwest-romania