Tarnița

Tarnița
Persoana de contact: 
Andy Hertz
Limbi vorbite la ferma: 
romana si engleza.
Descrierea zonei: 
Zona de munte, Apuseni. Limita Jud. Hunedoara si Alba In aproriere: Muntelui Vâlcan – 1263m, Rezervația Naturală Muntele Vulcan, Muzeul Aurului din Brad, Cascada Săritoarea – Stănija, Ruinele Cetații Dușu.
Ce se cultiva la ferma: 
Agricultura de gradina, sera si o livada cu multi pomi fructiferi.
Dimensiunea fermei: 
12000mp, curte, livada si pasune.
Luni in care se accepta voluntari: 
Permanent.
Activitatile voluntarului: 
Pentru ca mai sunt inca multe de pus la punct, va exista o lista lunga cu tot felul lucruri de facut. Apoi, desigur, fiecare voluntar va putea face ceva apropiat asteptarilor si abilitatilor personale. De la gradinarit, gatit, pana la constructie de scari din pamant, horn, cuptor de paine, poteci, vatra pentru foc, garduri, reparatii, vopsit, hand-made, ajutor in infrumusetarea locului, strans lemne de foc, etc.
Cazare: 
Cazarea in doua dormitoare pentru musafiri/voluntari sau la cort daca doriti (pe care ar fi bine sa il aduceti). Puteti veni inclusiv cu rulota. Dus cu incalzire solara si wc uscat, pana cand, in curand, va fi amenajata o baie in casa. Bucatarie, Terasa, Wifi, Semnal telefon – OK. Vatra foc in curte. Gratar Ceaun etc.
Dieta: 
Dieta normala, cu mai putina carne si cat mai multe produse locale. Participam cu totii la stabilirea meniului, care poate fi si vegetarian/vegan.
Cateva cuvinte despre familie: 
Am 32 de ani si m-am mutat la Tarnița, dupa ce ultimii 6 ani i-am petrecut in Londra. Aceasta casa e una vesela si plina de prieteni. Unii vin, altii pleaca. Scriem, cantam, gatim, muncim, in general ne bucaram de fiecare zi petrecuta aici. Vecinii sunt si ei foarte prietenosi.
Animale de companie: 
Trei câini mari, Mara, Alba și Lupu, si doi motani, Silvester si Dănilă. Din cauza cainilor mari nu sunt acceptate alte animale de companie, pentru ca nu putem sa riscam ca ei sa se bata.
Alte mentiuni: 

Drogurile si alcoolul nu sunt ingurajate in acest loc. Asta nu inseamna ca nu bem o bere ;) Nu sunt tolerate violenta si rasismul. Dorim si oferim respect si bun simt.