Vidra

Ferma Vidra
Persoana de contact: 
Iulia Lung
Limbi vorbite la ferma: 
Engleza, Spaniola, Franceza.
Descrierea zonei: 
Muntii Apuseni, dealuri inalte, paduri si pasuni, sate rasfirate. Zona in care locuim este de o frumusete coplesitoare, privelistea este cu adevarat rara. Ne straduim sa traim in armonie cu natura, folosind materiale de constructie naturale, cosmetice si detergenti bio, hrana organica... Primim foarte des prieteni si voluntari si impreuna ne bucuram de frumusetea locurilor, facem drumetii, experimentam, invatam impreuna. Toti cei care ne viziteaza sunt oameni care apreciaza un mod de viata ecologic.
Ce se cultiva la ferma: 
Cultivam dupa principiile permaculturii legume si verdeturi. Avem si o livada de pomi fructiferi. Nu crestem animale.
Dimensiunea fermei: 
Ferma se intinde pe 2 hectare. Livada cu pomi batrani cuprinde aproximativ 1ha. Gradina de legume este mult mai mica, dar in crestere. Restul este padure si faneata.
Luni in care se accepta voluntari: 
Putem primi oaspeti in tot timpul anului.
Activitatile voluntarului: 
Munca la ferma depinde se sezon, evident. In mare, activitatile sunt: plantat resaduri in gradina si apoi intretinerea straturilor ( udat, putin plivit...), plantat noi pomi fructiferi si, eventual, altoit, curatirea si ingrijirea pomilor fructiferi, cules fructe din livada si fructe de padure, ciuperci din padure, taiat lemne, cosit, preparat produse eco din legumele si fructele proprii, preparat cosmetice si remedii naturale, cules plante medicinale, reparatii la garduri si mici constructii cu materiale naturale.
Cazare: 
Putem oferi 4 locuri in casa, avem si o platforma de lemn intr-un nuc mare, in fata curtii si, desigur, loc nelimitat in livada cu cortul.
Dieta: 
Suntem vegetarieni, mari admiratori ai dietei raw. Mancam si produse lactate si oua, din cand in cand, iar carne foarte rar.
Cateva cuvinte despre familie: 
Avem un baiat de 12 ani si suntem cu totii preocupati de ecologie. Ne-am mutat la tara anul trecut si multe lucruri le invatam si noi insine abia acum.
Animale de companie: 
Avem un catel si o pisica, foarte multe veverite in livada, arici si, din cand in cand iepuri si caprioare.
Alte mentiuni: