Ferme Gazdă

Cine poate deveni o Fermă Gazdă WWOOF România?

WWOOF România acceptă ca și gazde pentru voluntari, ferme sau gospodării care practică o formă de agricultură prietenoasă cu mediul, pe o scară redusă. Dorim să atragem ferme și gospodării care produc hrană sănătoasă prin metode care ai un impact redus asupra mediului înconjurător. Fermele sau gospodăriile care doresc să devină Ferme Gazdă WWOOF România NU trebuie să fie certificați ecologic.

Lista noastră de ferme gazdă este deschisă fermelor țărănești, biodinamice, permaculturale, certificate sau nu ecologic, cât și la alți practicanți ai unei agriculturi prietenoase cu mediul. Unele Ferme Gazdă au produs hrană toată viața lor, alții s-au stabilit recent ca și agricultori, lăsând la o parte alte ocupații. Alte Ferme Gazdă își vând produsele ecologice iar unii produc hrană doar pentru subzistență. Sunt ferme care sunt interesate să împărtășească tehnici și filosofii, alții vor doar ajutor în munca grea, iar unii vor pur și simplu să cunoască oameni noi din alte regiuni sau țări.

Responsabilitățile Fermelor Gazdă

Fermele Gazdă WWOOF România trebuie să ofere un spațiu curat, sigur și confortabil pentru voluntari, care să includă mese zilnice, apă și un spațiu de dormit. Fermele Gazdă trebuie să trateze voluntarii cu respect și amabilitate, ca un musafir al casei. Ferma Gazdă discută și cade de acord pe termenii voluntariatului direct cu Voluntarul aplicant (nu cu Coordonatorii WWOOF Romania). Ferma Gazdă are dreptul de a refuza o cerere de voluntariat dacă consideră că șederea nu va produce beneficii mutuale. Modalitatea primară de comunicare folosită de WWOOF România este prin E-mail. Toate Fermele Gazdă trebuie să aibă un acces consistent la internet pentru a putea comunica cu Voluntarii prin E-mail. Ca și o metodă secundară de comunicare, recomandăm ca Fermele Gazdă să aibă acces la telefon (și să listeze un număr de telefon pe descrierea Fermei Gazdă) pentru motive logistice sau de siguranță. Totodată, Fermele Gazdă trebuie să lucreze împreună cu Voluntarii și să le educe despre metodele agricole folosite în cadrul fermei sau gospodăriei.

WWOOF România este un program de voluntariat care nu acceptă și nu permite tranzacții financiare și de remunerație între Ferma Gazdă și Voluntar. Ferma Gazdă are responsabilitatea de a nu oferi stimulente monetare Voluntarului și de a nu pretinde stimulente monetare pentru gazduirea Voluntarului. Totodată Ferma Gazdă are responsabilitatea de a raporta echipei de Coordonare WWOOF România orice pretenție financiară facută de un Voluntar înainte sau pe durata voluntariatului.

Care este procesul de aplicare pentru a deveni a Fermă Gazdă?

Pasul 1 – Completați două formulare on-line:

- una în Română aici: Aplicație pentru a deveni Fermă Gazdă WWOOF România

- una în Engleză aici: WWOOF Romania Host Farm Application

Nu percepem taxe pentru a deveni Fermă Gazdă și pentru a face parte din programul WWOOF România.

Înainte să aplicați, vă rugăm să vă asigurați că ați citit și sunteți de acord cu Politica WWOOF România pe Ferme Gazdă.

Pasul 2 – Trimiteți un e-mail la wwoofromania@gmail.com și la subiect scrieți "Aplicatie Fermă Gazdă WWOOF România" pentru a notifica coordonatorii programului că ați completat ambele formulare. În acest email trebuie să atașați și câteva fotografii cu ferma voastră. Fotografiile vor face parte dintr-o galerie dedicată Fermei Gazdă.

Pasul 3 – Coordonatorii WWOOF România vor revizui aplicația și vor răspunde în 2 săptămâni să vă comunice dacă aplicația a fost acceptată. Dacă este acceptată, veți primi prin email un nume de utilizator și o parolă, pe care puteți folosi să accesați lista de membri WWOOF România. Totodată, descrierea fermei va fi încărcată pe pagina de internet wwoof.ro în Lista Fermelor Gazdă.

* Dar membri WWOOF România (voluntari înregistrați) vor putea să acceseze datele de contact ale Fermelor Gazdă (Număr de Telefon, Adresă E-mail și Locația).

* Adresa fizică a fermei gazdă nu va fi afișată pe pagina de internet wwoof.ro, este necesară doar pentru evidența internă.

* Publicul general poate să vizualizeze doar descrierea generală a Fermelor Gazdă (fără informații despre locație sau de contact).

Giftofvision - Sneakers search engine | 【6月上旬発売予定】 ナイキ エアフットスケープ モーション 全4色 - スニーカーウォーズ