Voluntari

ANUNT IMPORTANT - Dat fiind starea de urgenta din Romania datorita COVID-19, am luat decizia sa suspendam programul WWOOF Romania pentru o perioada nedeterminata. Pentru probleme legate de aplicatii sau inregistrari pe site va rugam sa contactati wwoofromania@gmail.com pentru a le solutiona cu coordonatorii programului. 

Cine poate deveni un Voluntar (WWOOFer)?

 

Voluntarii pot fi din România sau orice altă țară din lume. Ei ar trebui să fie apți pentru muncă fizică agricolă ca: plantare, recoltare, plivit, hrănirea animalelor și construcții și reamenajări gospodărești. WWOOFerii ar trebui să fie deschiși și adaptabili la noi situații, locații și obiceiuri culturale diferite. Totodată, persoanele voluntare ar trebui să aibă o înclinare spre a învăța despre practici agroecologice și țărănești, să presteze muncă agricolă și să respecte stilul de viață rural. Nu există o limită de vârstă pentru a deveni voluntar, dar WWOOFerii sub 18 ani trebuie să fie acompaniați de un părinte sau tutore legal. Voluntarii pot avea diferite nivele de experiență în agricultură iar cele mai multe Ferme Gazdă acceptă voluntari fără, sau cu foarte puțină experiență.

Responsabilitățile unui Voluntar

Voluntarii trebuie să se comporte respectuos cu Gazdele, fiind un oaspete în gospodăria lor. Acesta include și menținerea ordinii și a curățeniei și orice altă regulă rezonabilă de conduită care există în cadrul gospodăriei. Termenii voluntariatului și orice alte aranjamente trebuie convenite între Voluntar și Ferma Gazdă (nu Coordonatorii WWOOF România) înainte ca voluntarul să ajungă la fermă. Voluntarul are dreptul să refuze oferta unei Ferme Gazdă dacă consideră că plasamentul nu va furniza beneficii mutuale. Voluntarul trebuie sa aibă un acces consistent la internet pentru a putea comunica cu Ferma Gazda prin E-mail. Ar fi util, dacă Voluntarul ar avea acces și la telefon din motive logistice și de siguranța.

Voluntarii trebuie să aibă o dorință de a învăța despre practici agricole durabile și o predispoziție la muncă fizică, astfel ca aranjamentul să fie echitabil pentru ambele părți.

WWOOF România este un program de voluntariat care nu acceptă și nu permite tranzacții financiare și de remunerație între Voluntar și Ferma Gazdă. Voluntarul are responsabilitatea de a nu oferi stimulente monetare pentru șederea la Ferma Gazdă și de a nu pretinde stimulente monetare pentru munca depusă la Ferma Gazdă. Totodată Voluntarul are responsabilitatea de a raporta echipei de Coordonare WWOOF România orice pretenție financiară facută de o Fermă Gazdă înainte sau pe durata voluntariatului. Singura tranzacție financiară în cadrul programului se va face între Voluntar și WWOOF România în momentul activării contului de pe site-ul wwoof.ro.

Care sunt pașii pentru a te înregistra ca și Voluntar?

Pasul 1 - Înregistrarea unui cont de membru

Pasul 2 - Descărcarea, completarea și încărcarea unei Aplicații de Voluntar WWOOF România

Pasul 3 - Donație prin PayPal

Pasul 4 - Autentificare pe pagina de internet wwoof.ro

Voluntarii înregistrați beneficiează de un cont de membru valabil 1 an de la data creării contului. Înregistrarea pentru un cont de membru se face pe pagina principală a paginii noastre de internet. Activarea contului se poate face doar prin platforma PayPal. Pentru voluntari cu cetățenie Română, costul unei înregistrări este de 5 Euro, iar pentru voluntari cu altă cetățenie, costul unei înregistrări este de 20 Euro. Prin acest cost diferențiat încercăm să menținem și să încurajăm voluntariatul în România.

După completarea înregistrării veți primi un nume de utilizator care, alături de parola aleasă va permite accesarea informațiilor de contact de pe Lista Fermelor Gazdă. Dacă activarea contului de membru nu se face în 48 ore de la înregistrare, contul va fi șters în mod automat. După un an de la crearea contului de membru, acesta se va dezactiva automat. Re-activarea contului se va face tot prin PayPal, prin plata diferențiată explicată mai sus.

Contactarea unei Ferme Gazdă

TRIMITERE EMAIL la Ferma Gazdă: Trimiteți un email la Ferma/ele Gazdă alese cu subiectul „Aplicație Voluntar WWOOF România”. Foarte important! În câmpul Carbon Copy (CC) introduceți și adresa wwoofromania@gmail.com

Atașați în email Aplicația de Voluntar WWOOF România completată.

În momentul comunicării cu Fermele Gazdă și completării Aplicației de Voluntariat, te rugăm să înțelegi că familiile gazdă își deschid casele unor oameni încă necunoscuți. Astfel, este foarte important să creezi un sentiment de deschidere și încredere: scrie mai mult despre interesele și aptitudinile tale și adaugă o poză în aplicația ta. Dacă ai și alte conturi sau profiluri online, poți crea o impresie bună prin adăugarea unor linkuri la aceste descrieri (facebook, couchsurfing, linkedin).

Te rugăm să trimiți mesajele tale Fermelor Gazdă cu cel puțin 4 săptămâni înainte de începerea planificată a voluntariatului.

Fermele Gazdă CONTACTEAZĂ VOLUNTARUL dacă sunt interesați și au locuri disponibile. Te rugăm să fii răbdător, în general sunt multe de făcut în cadrul unei ferme. Discută termenii voluntariatului și a șederii tale înainte să te decizi să călătorești la fermă. Pentru o experiență bună, Voluntarul și Ferma Gazdă trebuie să fie de acord cu detaliile activitățillor prestate de voluntar la fermă, cazare și masă, astfel ca ambele părți să simtă un beneficiu câștigat pe urma voluntariatului.

Sfaturi utile! Aici găsești un FAQ (link) cu sfaturi utile pentru voluntari.

WWOOF România NU se ocupă de proceduri de TRANSPORT, VIZĂ, ACCIDENT sau ASIGURĂRI pentru voluntarii care se înregistrează ca și membri. Acestea trebuie să fie rezolvate de voluntari înainte de a începe voluntariatul la o Fermă Gazdă care i-a invitat.

Înainte de a aplica ca și Voluntar în cadrul programului WWOOF România, te rugăm să fii sigur că ai citit și accepți Politica de Voluntariat WWOOF România.

Giftofvision - Sneakers search engine | Air Jordan