WWOOF Romania ... un program Eco Ruralis

Ce este WWOOF?

WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms – Oportunități din Lumea Întreagă la Gospodării tradiționale țărănești și ecologice) dă șansa oamenilor să voluntarieze la ferme și gospodării agrecologice. Voluntarii (WWOOFeri) muncesc în cadrul Fermelor Gazdă (Gazde) iar în schimb primesc hrană și cazare. În urma experienței, WWOOFerii beneficiează atât din schimbul cultural, cât și din acumularea de cunoștințe despre practicile agroecologice și realitățile țărănești. Fermele Gazdă beneficiează la rândul lor prin ajutorul primit din partea voluntarilor dar și prin schimbul cultural, cunoscând oameni din toate colțurile lumii. WWOOF este un program de voluntariat care nu permite nici o tranzacție financiară între Ferme Gazdă și Voluntar.

WWOOF Romania

WWOOF România a fost stabilită în 2008 cu 3 ferme gazdă, iar în prezent această rețea include 48 de ferme gazdă. În 2013, WWOOF România a devenit membră a Federației Organizațiilor WWOOF (FoWO), o rețea globală de 40 de organizații WWOOF naționale, care promovează mișcarea agroecologică globală și beneficiile schimburilor de cunoștințe în cadrul fermelor și gospodăriilor agroecologice. Rolul nostru este de a oferi informații despre ferme ecologice și tradiționale din România și de a facilita colaborarea între WWOOFeri și Ferme Gazdă. Până în prezent programul WWOOF România a facilitat accesul la voluntariat pentru mai mult de 1000 persoane din peste 30 țări.

De ce România?

România reprezintă un spațiu rural unde se îmbină tradiția agricolă cu inovațiile agroecologice, mai ales în cadrul agriculturii țărănești care este încă practicată de majoritatea populației rurale. Țăranii din România sunt păstrătorii acestor tradiții și inovații iar prin cultura și munca lor susțin frumusețea și unicitatea spațiului rural românesc.

România este o țară în care frumusețiile naturii se remarcă pretutindeni, prin munți și păduri virgine care abundă în diversitate biologică, rezervații unice în Europa, ca Delta Dunării dar și cu o deschidere la Marea Neagră. Limba Română (o limbă latină ca Italiana), diversitatea culturală (Români, Maghiari, Sași și Rromi) și culinară împreună cu obiceiurile tradiționale locale oferă vizitatorilor o experiență cu adevărat distinctă în acest colț al Europei de Est.

Eco Ruralis

WWOOF România este un program al Eco Ruralis, o asociație de producători și susținători ai agroecologiei, care cuprinde țărani, grădinari și consumatori din toată țara, care susțin agricultură tradițională și țărănească. Organizația a fost fondată în 2009, în Cluj-Napoca de către câteva familii de țărani din diferite regiuni ale țării. Eco Ruralis derulează campanii care vin în susținerea drepturilor țărănești, sensibilizează opinia publică și formează coaliții care consolidarea mișcarea socială pentru un sistem agricol bazat pe agroecologie și suveranitate alimentară.

Sports brands | Men Nike Footwear